Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

19

T - 19 dní. Zbývá nám devatenáct dní v Říši – v Říši nulové zodpovědnosti a nekončící zábavy. Střípky života v Bonnu vol. 2

Původní plán našeho výletu do Německa bylo zdokonalení se v hokeji, poznání pár nových přátel a zkvalitnění životního stylu. Plánovaly jsme si hodiny v posilovně, chodily jsme na individuální tréninky…až do doby, než jsme poprvé pozvedly číše s vínem a v kuchyni v klášteře jsme si připily na nové přátelství s budoucími členkami Gangu.

V tu chvíli jsme ale ještě netušily, že naše veškerá snaha z prvních tří týdnů byla k ničemu. Kardio na poli vystřídalo kabrio na poli, ze kterého jsme si udělaly brum brum party bus. V té chvíli byly zničeny veškeré jazykové bariéry a místní židovsko-křesťanská dvojice si nás vzala pod svá křídla. Dny strávené na pláži v Kolíně, s dortem na plácku u hřiště nebo na obědě ve Vapianu byly jen předvojem toho, do čeho nás vtáhly později.

Muži. I muže jsme tu poznaly. Stačila jedna neděle, kdy jsme nevinně čekaly na kamarádku, až dorazí z nedalekého Mannheimu, a spojení byla navázána. Po pár pivech jsme si pamatovaly jména, která jsme potřebovaly a po pár dalších pivech jsme si nepamatovaly naší premiéru tance na židli. Následující ráno jsme udělaly poznávací výlet pro naši kamarádku a přesně v tu dobu jsme si nevědomky stanovily pravidlo: Bonn s kocovinou, je hezčí než Bonn za střízliva.

Následující večer jsme si vyměnily první zprávy s některými z místních chlapců a kontakt už byl definitivně navázán. Dva dny po úvodním večírku byl na plánu sleepover u jedné z našich kamarádek. Náměstí města Bad Honnef něco postrádalo, a tak bylo po naší párty zvelebeno. Křest neznámého města jsme si tedy mohly odškrtnout. S uplynulými večírky se v našich mobilech hromadily záhadné fotografie.

Ve chvíli, kdy jsme si myslely, že šílenější už to být nemůže, přišla Marina. Poslední článek, který náš Gang postrádal. U Mariny se rozhodně nezapřeli předci z Čech, a tak se téměř okamžitě naučila nejpodstatnější česká slovíčka.

Hokejová sezóna také započala. První utkání na hřišti nejtěžšího soupeře jsme odehrály důstojně a favorizovaný tým jsme řádně potrápily. Kvalitní výkon jsme šly opět zapít – Alle man in Ballermann. Po sobotě přichází neděle a neděle je u nás svátkem piva. Kolem čtvrté ranní jsme chutnaly místní nonstop pizzu a prošly nejtemnější zákoutí nočního centra. S novým týdnem nás dohnaly výčitky a kromě hokejových tréninků jsme se zapotily i na tenisovém kurtu.

Na následující víkend rozpis hlásil dvoukolo na domácím hřišti. Po celém městě visely plakáty k této události. Klub se nezapomněl pyšnit tím, že poprvé před domácím publikem nastoupí i hráčky národního týmu aka my. Původně jsme si nervozitu nepřipouštěly, ale mě samotnou to v pátek večer pořádně smetlo. Stres byl ještě navýšen příjezdem rodičů, kteří si zápas nechtěli nechat ujít.

První ze dvou zápasů jsme smolně prohrály 0:1. Celý zápas jsme byly lepším týmem, ale nedokázaly jsme svou převahu proměnit ve vstřelení branky. Zápas číslo dvě byl od začátku až do konce jiný. Tempo bylo o poznání vyšší a celkový obraz zápasu byl na jiné úrovni. Ani v tomto zápase se ale diváci nedočkali více než jednoho gólu. V tomto případě ale jednička na výsledkové tabuli svítila na naší straně.

České rodiče jsme představily rodičům německým a užili jsme si společně pár pěkných chvil. Prošli jsme si naše nejoblíbenější části Bonnu a celý tento týden byl zahalen do tajných dobrodružství, o kterých se druhá strana nikdy nedozví. Alespoň prozatím.

Jelikož naši kamarádi nemají v úterý univerzitu, rozhodli jsme se oslavit pondělí v jednom z kolínských klubů. Mezi naše kamarády se zapsal australský herec a surfař a naše galerie byla plná nových fotografií. Úterní trénink byl největším utrpením uplynulých dní.

Středa, narozenin třeba. V den mých 21. narozenin zbývá 21 dní. Po probuzení na mě v kuchyni čekalo další z Kaččiných překvapení, bez kterých už si narozeniny neumím představit. Na naší soukromou oslavu se dostavil i dvojník slavného Justina Biebera a zdálo se, že den nemůže být idyličtější. Trénink byl z nepochopitelného důvodu zrušen, a tak jsme se místo toho sešli u stolu nad dokonalými burgery. Dostala jsem dárky, přáníčka, polibky a objetí a na znamení toho, komu tento den patří, jsem celý večer hrdě nosila paví čelenku. Cesta domů připomínala scény z videa „Chyť páva“.

Další víkend nás čeká opět dvojkolo, tentokrát na hřištích soupeřů. Zbývá nám jen devatenáct dní, všechno to tak rychle uteklo, a nám se nechce domů. Na druhou stranu se toho za devatenáct dní může ještě hodně stát.

Uvidíme, kdo si nakonec připíše důležité body a jak bude vypadat tabulka střelců po 10. říjnu. 

Autor: Veronika Decsyová | pátek 25.9.2015 23:23 | karma článku: 6,88 | přečteno: 378x
  • Další články autora

Veronika Decsyová

And when I die

It is a Valentine's Day today and it feels like an ideal time to post a very romantic text to celebrate love and fascination as it's finest.

14.2.2017 v 22:46 | Karma: 8,56 | Přečteno: 501x | Diskuse| Poezie a próza

Veronika Decsyová

Nalezení duševní rovnováhy

Je to skoro půl roku, co má hlava nevyplodila nic zajímavého, poutavého a zamyšleníhodného. Přemýšlím nad tím, čím to může být. Napadají mě dvě možnosti, které spolu úzce souvisí.

10.7.2016 v 16:01 | Karma: 11,71 | Přečteno: 356x | Diskuse| Osobní

Veronika Decsyová

Láska? Štěstí?

Láska. Štěstí. Co to vlastně je? Jsme vůbec schopni konstantně cítit něco takového, jako je láska a štěstí?

15.5.2016 v 14:41 | Karma: 9,97 | Přečteno: 218x | Diskuse| Osobní

Veronika Decsyová

Ženská očekávání

Rande jako z amerického filmu, princ z pohádky nebo alespoň jedinkrát dostat přednost před kamarády.

24.2.2016 v 15:03 | Karma: 12,85 | Přečteno: 798x | Diskuse| Ostatní

Veronika Decsyová

Nejsložitější člověk na planetě

Sedím na zemi v kuchyni a topím se v emocích. V emocích, které ani pořádně nedokážu identifikovat. Pokaždé, když se za tmy vracím na kole domů, hlavou se mi honí všemožné myšlenky a vzpomínky.

29.10.2015 v 20:48 | Karma: 9,36 | Přečteno: 350x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 507x
Píšu.

Seznam rubrik